About Iris

Hello.

I am Iris Noordzij. I completed the crossing in of the Atlantic in 2021 with Row For Impact and in 2020 with The Atlantic Dutchesses. We won the Female Class and the Murden Trophy.

Iris Noordzij (1966) beweegt met het leven mee. En met een achtergrond in de gezondheidszorg werkt Iris momenteel als coach en sportmasseur in haar praktijk aan huis.

Sinds 2006 neemt ze deel aan het sloeproeien op het hoogte niveau in de top 10, fanatiek dus. De man met de hamer die langs komt is een mentale uitdaging en opgeven is geen optie.

Het sloeproeien heeft haar mindset gevormd en dat heeft geleidt tot twee crossings, jaar op jaar, over de Atlantische oceaan. In 2020 met het viertal Atlantic Dutchesses, winnaars van de Vrouwenklasse en 7de overall. En in 2021 met het trio Row for IMPACT. In de Vrouwen trio klasse werd ze 2de. Beide oversteken werden in de R45 Queen of Hearts gemaakt en voltooid in 43 dagen.

Keynote Speaker

86 dagen roeiend op de oceaan. 3000 zeemijlen. Roeien voor het goede doel. Dag en nacht, weer en wind, 24 uur shift op en shift af. Oncomfortabel en oneindig vermoeiend versus een weergaloze omgeving. Wildlife. Omgaan met je (on)mogelijkheden. Slaaptekort. Doorzetten en focus. 

Ze zeggen dat het proces tot aan de start het moeilijkste is, de overtocht het indrukwekkendste en de periode erna lijkt je leven niet meer hetzelfde… 

#inspirator #motivator #ervaringsdeskundige #verhalenverteller #presentatieopmaat

Showreel Talisker Whisky Atlantic Challenge

2020 Talisker Whisky Atlantic Challenge
Winner of the female class and 7th overall

2021 Talisker Whisky Atlantic Challenge
2th in the female class and 9th overall